Edes jotain valmiiksi – ja muita valintoja loppukesään

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tiedätkö sen tunteen, kun yhtäkkiä ilmaantuu ylimääräistä vapaa-aikaa? Itselläni tuntemukset vaihtelevat innostuksesta paniikkiin, sillä en meinaa saada päätettyä, mihin arvokas aika kannattaisi hyödyntää. Tällainen vapaahetki minulle äskettäin siunaantui, kun lapset pääsivätkin mumminsa kanssa mökille pariksi päiväksi.

Päätin, että ainakin maalaan etukuistin kaiteet valkeaksi. Se on taloyhtiön yhteinen askare, joka on meidän osaltamme jäänyt aina vaan roikkumaan. Nyt teen sen. Sitten voisin pestä pari ikkunaa, imuroida, kirjoittaa, kastella pihaa ja hoitaa pari kuvaprojektia.

Kun sitten viimein – epämääräisen touhuilun ja haahuilun jälkeen – pääsin maalauspuuhiin, se olikin yllättävän iso rutistus. Valmistelut ja suojaamiset veivät aikansa ja meni siinä maalia sivellessäkin joku tovi. Lopputulos: muita hommia en sen urakan jälkeen jaksanut enää miettiä. Ja kuitenkin olin aika tyytyväinen – sain sentään jotain valmiiksi.

Se on nimittäin minulle iso juttu. Tyypillinen tapani on tuhertaa vähän sinne ja tänne, eikä mistään tahdo tulla kunnolla valmista. Edellisenä päivänä minulla oli ollut sama vapaus, koko päivä käytettävissä itselle ja omille hommille. Päätin tehdä töitä ja istuin koneella lähes kaiken aikaa. Pidin auki montaa keskeneräistä projektia, ja koetin saada niitä edistettyä. Välillä tietysti suhasin netissä ja somessa ja eksyin puuhailemaan muita asioita. Ja kuten arvata saattaa, en saanut oikein mitään tehtyä kunnolla.

Näin käy minulle usein. Silloin päätin, että jonkin pitää muuttua. Aion keskittyä vastedes siihen, että teen edes jotain kunnolla. Vaikka vain yhden asian päivässä. Siksi tuo maalausurakan suorittaminen oli minulle saavutus, ja toki kohteena helppo, sillä maalaushommia on paha jättää huomiseen odottamaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Elokuu valmistaa uuteen

Elokuu on kaikin puolin iiihanaa aikaa: kesäinen ilma ja pimeät, sensuellit illat, kulttuuria joka tuutista, luontoäidin pitopöytää… tästä voisi kirjoittaa oman artikkelinsa. Mutta elokuuhun liittyy myös sellainen kutkuttava uuden alun tunnelma. Seuraava kierros käynnistyy, jokin nytkähtää eteenpäin. Loppukesästä mieli kääntyy kohti uutta vaihetta ja ryhdistäytyy päivittämään itseään uudenlaisiin asentoihin. Mahanpohjassa tuntuu pieni jännittävä odotus.

Tämä on aikaa, jolloin tekee mieli pysähtyä arvioimaan, mikä on olennaista nyt ja mitä valintoja teen tulevaisuutta ajatellen. Minulle tärkeää on ainakin tuo fokusoitumisen ja valmiiksi saattamisen teema. Ja erityisen tärkeää on muistaa joka päivä se, kuinka voin tänään olla hyvä itselleni ja kuunnella omaa ohjaustani.

Ohjaaville kysymyksille on hyvä antaa hetki aikaa. Mikä on minulle keskeistä nyt? Minkä täytyy muuttua, jotta pääsen eteenpäin? Mistä käsin teen valintoja? Onko valintojen taustalla ilo vai pelko? Millaista olotilaa haluan kokea?

Tietoja Mirkkamaaria

Satunnaisten hetkien fiilistelijä, ihmettelytutkija, kauneudessa kulkija. Toimin tietoisen läsnäolon ja luovan ajattelun ohjaajana sekä kirjoittajana.
Kategoria(t): Mirkka-Maaria Niskanen Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s