Kesäenergiaa

Kesärannekkeet

Kesälomaa voisi luonnehtia ajanjaksoksi, jolloin on mahdollisuus olla tekemättä mitään erityistä. Kerrankin voi nauttia aikatauluttomuudesta hyvällä omallatunnolla. Tai tehdä enemmän niitä asioita, joille ei loman ulkopuolella tunnu löytyvän tarpeeksi aikaa. Kun vihdoin pääsee toivottuun suorituspaineettomaan tilaan, luovuus alkaa virrata ihan eri tavalla kuin yleensä. Mitkä asiat tai oivallukset ilahduttivat sinua eniten lomallasi?

Usein liikunta on se juttu, joka arjessa tuntuu aikataulupaineiden takia suorittamiselta. Voisiko lajin vaihtaminen auttaa? Kesä ja loma on hyvä aika kokeilla jotain ihan uutta. Löysin tänä kesänä pitkään kadoksissa olleen intoni aamuliikuntaan. Kaukana ovat ne ajat, kun opiskelijana lähdin ennen luentoja aamulenkille, mutta nyt minut saa liikkeelle lempeä hotjooga. Lämpimän harjoituksen jälkeen sekä keho että mieli ovat koko päivän avoimina ja rentoutuneina.

Tulin siihen johtopäätökseen, että kun on aidosti läsnä ja nauttii tekemisestä, suorittamisen tilalle astuu aito halu liikkua. Pitää vain löytää itselle sopivin laji, eikä se välttämättä ole ollenkaan se, jota on ”suorittanut” jo vuosia. Toivon tämän oivalluksen ja hyvien kesäisten muistojen mahdollistavan aamuisten joogahetkien jatkuvan myös syksyllä. Ja voi hyvinkin olla, että uusi laji antaa ihan uudenlaista kipinää myös rakkaalle juoksuharjoittelulle.

Kesällä värit ovat vahvasti läsnä joka paikassa: luonto kukkii, marjat kypsyvät ja vaatekaapeista ilmestyy iloisen kirjavia kesävaatteita. Aurinkoinen metsä- tai rantamaisema saa hymyn huulille. Miten tämän energisoivan värimaailman voisi ”uudelleenohjelmoida” mieleen kesän ja lomien jälkeen? Teen asiasta omanlaistani ihmiskoetta, ja lakkasin kynnet iloisilla kesäväreillä. Oletan, että kun samanlaisen lakkauksen laittaa kynsiin töihin palatessa, sama ihana kesäfiilis sen kun vain jatkuu!

Kesäkynnet

Mitä uutta pientä piristävää voisi vielä keksiä? Kenties hymyily vieraillekin vastaantulijoille? Iloista kesäenergiaa riittää varmasti kaikille, ja tätäkin tapaa voi hyvin jatkaa myös lomien jälkeen.

Tietoja Sini Rantama

Hyvinvointi- ja työyhteisövalmentaja www.hyvinvointiluotsi.fi
Kategoria(t): Sini Rantama Avainsana(t): , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s