Kivisiä aarteita

Image

Omistan vain muutaman merkityksellisen esineen, sillä en yleensä kiinny tavaraan ja minun on helppo laittaa rompetta pois. Mutta sitten ovat kivet. Rakastan kaikenlaisia kiviä: luonnonkiviä, puolijalokiviä, meren hiomia pyörylöitä, kivikoruja. Jokainen kivi on ainutlaatuisen kaunis ja niitä on ihana hypistellä käsissä. Kivillä tuntuu olevan oma tietoisuutensa, niistä huokuu viisautta ja rauhaa.

En kuitenkaan koe tarvetta kerätä kotiini suuria kivikasoja, kimpaleita on tallessa kohtuullisen pieni joukkio. Useimmilla niistä on jokin tarina takanaan. On itse kerättyjä tai ostettuja, on lahjaksi saatuja tai muuten vain mukaan kulkeutuneita. On koskettelukiviä, hoitavia kiviä ja kauniita muistoja.

Pääsin teinityttönä Kilpisjärvelle vaellusretkelle ja eteeni tupsahti litteä sydämenmuotoinen kivi, jossa oli vihreän sammaleen muodostamat pitsireunat. Ensimmäinen ajatukseni oli, että vien sen mummilleni tuliaiseksi. Hieman kirpaisi antaa pois niin kaunis löytö, mutta vein sen kuitenkin mummilleni alkuperäisen tunteeni ohjaamana. Ajattelin, että kivi hoiti mummin sydäntä. Kun mummini yli parikymmentä vuotta myöhemmin kuoli, sydänkivi palautui takaisin minulle ja on nyt kallis aarteeni.

Tunnen vetoa sydämenmuotoisiin kiviin. Kerran eräs ystäväni oli Islannissa reissussa ja hän toi sieltä minulle valkoisen sydämenmuotoisen kiven. Hän kertoi nähneensä kyseisen valkean kiven hohtavan mustien laavakivien peittämällä rannalla ja ajatelleensa jostain syystä heti minua. Kertakaikkisen kauniisti sanottu.

Image

Lempikoruni on hopeasormus, jossa on suuri sydämenmuotoinen turkoosi. Ostin sen joitakin vuosia sitten intiaanikäsityöläiseltä New Mexicossa. Uuden kivisen koruaarteen sain vastikään rakkaalta ystävältäni, joka antoi minulle synttärilahjaksi upeat amatsoniittihelmet. Sattumalta korussa oli tasan neljäkymmentä helmeä.

Juhannuksena pääsen taas mökille merenrantaan, joka on täynnä upeita, sileitä kivikaunottaria. En meinaa raaskia ottaa niitä mukaani, sillä tunnen niiden kuuluvan sinne, aaltojen hyväiltäväksi. Joitakin koskettelukiviä lähtee kuitenkin mukaani, koska käytän niitä työssäni aistien avaajina.

Tietoja Mirkkamaaria

Satunnaisten hetkien fiilistelijä, ihmettelytutkija, kauneudessa kulkija. Toimin tietoisen läsnäolon ja luovan ajattelun ohjaajana sekä kirjoittajana.
Kategoria(t): Mirkka-Maaria Niskanen Avainsana(t): , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s