Luovuuden lähteillä

Värikynät, sydän

Viivoja

Kun olin koulussa, minulla oli aina tapana töhertää jotain vihon kulmaan. Tuntui, että kun käsi kävi, niin oli helpompi olla. Tiedän, että minulla on monia kohtalotovereita, jolla on tapana tehdä samoin. Niinpä vihon kulmat täyttyivät mitä omituisemmista tuotoksista. Olo oli mukavan keskittynyt, kun viiva toisensä jälkeen ilmaantui paperille. Pikku hiljaa viivoista ja töherryksistä alkoi muodostua kuvia. Viivoja tehdessä oli helpompi keskittyä opiskeltavaan asiaan, mutta annas olla, jos töherryksestä alkoi tulla muotoja ja kuvia ulos, niin silloin opiskeltava asia jäi taka-alalle ja aivot rupesivatkin pohtimaan, että: ”mitä tämä oikein esittää?” tai ”vau, tämähän esittää ihmistä. Piirränkin sen selkeämmin tähän.” Tämä oli varmaan osasyy siihen, että mennessäni ensimmäiselle Vedic Art-kurssille, minusta tuntui siltä, että olin tullut kotiin.

Kokeile itse

Mikäli et ole luonnostasi tällainen ”töhertelijätyyppi”, niin kokeile ottaa kynä käteen, pala paperia ja anna käden vaan seilata paperilla päämäärättömästi. Anna viivojen kulkea ristiin rastiin ja toisiensa päältä. Samalla anna huomio sille, miltä sinusta tuntuu. Itse käytän tätä joskus, jos on vaikea päättää asioita tai muuten vaan olo tuntuu hajanaiselta. Kun olotila on muuttunut, on taas helpompi jatkaa asioiden loppuunsaattamista keskittyneemmästä olotilasta käsin.

Vedic Art

Vedic Art auttoi minua ymmärtämään itseäni ja uskaltautumaan luomisprosessiin. Kun ei ole pakkoa ”olla jotain”, niin siinä hyväksytyssä ilmapiissä onkin sitten helppoa luoda ja huomata, että tämä on kivaa ja seuraavaksi sitten huomata olevansa syvässä prosessissa. Joskus väsytti ja joskus olo oli innostunut matkasta, mikä kuljettiin prinsiippien kera. Opettajaksi opiskelu auttoi vaan entistä syvemmin ymmärtämään tätä prosessia.

Kurssi 4-5.6.2014

Pidän Vedic Art kurssin Helsingissä 4-5.6.2014. klo 10-16 molempina päivinä. Nyt kurssi on siis poikkeuksellisesti keskellä viikkoa. Sinne voi ottaa mukaan myös kouluikäisen lapsen ja viettää näin luovuuden lähteillä lomapäivänsä. Kahden päivän kurssilla maalataan ja antaudutaan luovuuden leikkiin. On ihanaa herätellä sisäistä taiteilijaa itsestään ja löytää omaa intuitiotaan. Osallistuminen ei edellytä mitään ennakkotaitoja.

Mainokset
Kategoria(t): Merja Valve Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s