Säkenöivänä juhlaan – tarina vaatteiden takana

kude_korjausompelu

Kesän juhlakausi on alkamassa. Toimistoni naapurihuoneessa työskentelevän korjausompelijan rekit täyttyvät korjattavista juhlavaatteista ja sekös sydäntäni lämmittää. Juhlavaate toisensa jälkeen muokataan uudelle käyttäjälle sopivaksi tai omaa vanhaa vaatetta korjataan jostakin kohtaa istuvammaksi.

Juhlapukeutumisen a ja o on mielestäni se, että vaatteessa viihtyy loistavasti. Vetämissäni vaatevalmennuksissa nostan usein esille vaatteiden antaman olotilan, tunteen. Juhlavaatteen pitäisi luoda kantajalleen olotila, jossa hän säkenöi ympärilleen huoletonta itsevarmuutta. Jos siis omistat vaatteen, jossa olet mielestäsi säkenöivä, mutta jokin kohta vaatteessa ei enää palvele, älä luovu siitä! Anna vaatteelle uusi elämä ja jatkoaikaa. Pätevän ompelijan käsissä vaate voidaan päivittää tälle vuosituhannelle ja sen tarina jatkuu. Voi olla, että osaat itsekin tehdä muutoksia, muttet ole viitsinyt tai jaksanut. Mietipä uudelleen. Millaisen tarinan voitkaan kertoa juhlissa, kun saat kehuja säkenöivän pukeutumisesi ansiosta? Voit kertoa ylpeänä tarinan vaatteen historiasta ja sen uudesta elämästä. Voin melkein taata, että kuulijat ja näkijät tulevat ihastelemaan. Uusia vaatteita voi aina ostaa, mutta tarinaa ei. Historia on kiinnostavampaa kuin kertakäyttöinen vaate.

Jätä uudet juhlavaatteet kaupppaan ja mieti, pystyisitkö jatkamaan jonkin vanhan ja hyvin palvelleen vaatteen tarinaa. Lainatkaa juhlavaatteita ystävien kesken. Vaihtakaa asusteita tai lainatkaa niitäkin ystävien kesken. Käykää kampaajalla tai meikissä ja sama vaatekokonaisuus saa täysin uuden ilmeen. Ja sitä paitsi, harva muistaa mitä toisilla vierailla oli edellisissä juhlissa päällä…

 

Mainokset
Kategoria(t): Outi Pakarinen Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s