Ajatuksia työpöydän äärestä

Miltä työpisteesi näyttää? Mitä tunteita se sinussa herättää? Työpaikalla tulee vietettyä kymmeniä tunteja viikossa, joten työpisteen viihtyvyyteen kannattaa suoda muutama ajatus. Työpaikoilla on erään jaottelun mukaan kahdenlaisia ihmisiä: niitä, jotka sisustavat työpisteensä, ja niitä, jotka eivät kaipaa ympärilleen muuta kuin tyhjät sermit. Kumpaan ryhmään sinä kuulut?

Koska työyhteisövalmentajana toimiessani liikun paljon paikasta toiseen, en ensimmäisenä yrittäjävuotenani kaivannut erillistä toimitilaa, vaan hoidin kuittirumban ja suunnittelutyöt kotitoimistollani. Vaikka ajatustyö sujuu hyvin myös pyykkiä ripustaessa ja tiskikonetta tyhjentäessä, alkoi yhtälö kuitenkin vähitellen puuduttaa. Nyt istuskelenkin toista päivää ihan uudessa paikassa, joka on viiden muun yrittäjän kanssa jaettu avara työtila.

Kun kuulin ensimmäisen kerran uudesta työpisteestäni, ajattelin siirtäväni sinne vain läppärin ja itseni. Mutta kuinkas kävikään: heti seuraavaksi levitin pöydälle kauniilla valokuvilla taustoitetut yritykseni mainosesitteet, ja sen jälkeen halusin lisää mukavia asioita toimistopäiviäni ilahduttamaan. Kehystin kivan mietelausekortin ja toin kotoa muutaman hyvää mieltä tuovan pikkuesineen pöydän sivustalle. Vielä joku pieni viherkasvi suloisessa ruukussa, ja… Kuulun siis epäilemättä työpisteen sisustajiin.

Uskon työpisteen oman maun mukaiseksi tuunaamisen lisäävän iloa ja sitä kautta luovuutta sekä tuottavuutta. Olipa kyse sitten läheistesi valokuvista tai itsellesi merkityksellisistä pikkuesineistä, vaikutus on sama: kun huomio työn lomassa välillä kiinnittyy ympärillä oleviin mukaviin asioihin, hyvä tunnetila edesauttaa toimimaan innostuneesti siinä mitä ikinä oletkaan tekemässä. Mikä tekisi sinun työpisteestäsi vieläkin viihtyisämmän? Sellaisen, että aamulla töihin tullessasi alkaisi vaikka hymyilyttää.

Image

Mainokset

Tietoja Sini Rantama

Hyvinvointi- ja työyhteisövalmentaja www.hyvinvointiluotsi.fi
Kategoria(t): Sini Rantama Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s