Kanna kehosi arvokkaasti

Kun mietin, mitä hyvinvointi minulle merkitsee, tulee ensimmäisenä mieleeni terveys ja hyvä olo. Näihin kahteen seikkaan sisältyykin sitten mitä moninaisempi kirjo asioita, joiden ansiosta voin kokea voivani hyvin. Haluaisinkin nyt tuoda esille yhden tärkeän teeman, joka helposti unohtuu. Hyvinvoinnin perusta lähtee siitä, miten kannat kehosi. Oletko tullut ajatelleeksi, kuinka paljon oloosi vaikuttaa se, minkälainen ryhti sinulla on? Entä se, minne kohtaat katseesi tavatessasi toisen ihmisen? Kuinka paljon ponnekkaammin pystyt ilmaisemaan itseäsi, kun sinulla on turvallinen olo kehossasi? Tämä taas vaikuttaa siihen, miten kehosi muodostaa ääntää ja kuinka hyvin saat äänesi kuuluviin.

Suomessa sanotaan, että vaatimattomuus kaunistaa. Sanoisin, että sehän on täyttä potaskaa. Olemme liian pitkään olleet vaatimattomia, “enhän minä mitään”-asenteella hiiviskeleviä seinäkukkasia. Tämän vuoksi myös kehomme on painunut kasaan, ryhtimme rytistynyt ja äänivarat heikosti käytettävissä. Jollekin nämä asiat voivat olla yhdentekeviä, mutta kun viemme teemaa hieman pidemmälle, kohtaamme vakavempiakin ongelmia: pintahengitys, hengitysongelmat, astma, krooniset nivel- ja lihaskivut… Lista on pitkä ja moninainen. En toki väitä, että kaikki luettelemani ongelmat johtuisivat kulttuuritaustastamme, mutta uskon, että sillä on suuri merkitys siihen, minkä ongelmien kanssa painimme tänä päivänä.

Haluan omalta osaltani tuoda esiin kehon hallinnan, äänenkäytön ja lihashuollon merkitystä kokonaisvaltaiseen hyvinvointiimme. Haluan teidän oivaltavan pieniä arkisia asioita uudesta näkövinkkelistä ja toivon, että saatte mahdollisuuden kokeilla jotakin uuta. Kuten joku fiksu sanoi: Unohda “tämän minä jo tiedän”-lause kokonaan ja anna uusille oivalluksille mahdollisuus!

Mainokset
Kategoria(t): Anneli Halme Avainsana(t): , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s